Den 13. og 14. juni 2025 inviterer Det Norske Brenneri til den populære Sørlandet Akevitt & Whisky Festival – en årlig feiring av norsk brennevinskultur som samler entusiaster fra hele landet.
Festivalen arrangeres ved brenneriets egne lokaler i Industriveien 6 i Grimstad, og byr på to dager fylt med smaksopplevelser, faglig påfyll og underholdning.
En tradisjonsrik festival for akevitt- og whiskyentusiaster
Festivalen ble arrangert første gang i 2017 og har siden vokst til å bli et høydepunkt på Sørlandet for alle som er opptatt av akevitt, whisky og brennevinskultur. Etter et par års pause grunnet pandemien har arrangementet kommet sterkt tilbake – i 2024 med publikumsrekord og over 400 besøkende.
Hva kan du oppleve?
Sørlandet Akevitt & Whisky Festival 2025 byr på et rikt program:
-
Smaksprøver fra norske brennevinsprodusenter og mikrobryggerier
Inngangsbilletten inkluderer 10 drikkebonger som gir deg mulighet til å utforske ulike produkter fra standene. -
Master Class med fagfolk og kjente navn
Lær mer om fatlagring, krydring og destillasjon med blant andre master blender Jon Bertelsen. -
Fagdag for produsenter og bransjefolk
Fredag arrangeres det en fagdag med fokus på trender og innovasjon innen norsk brennevinsproduksjon. -
Musikk og stemning
Tidligere år har festivalen hatt musikalske innslag fra artister som Bjørn Tomren og Heine Bugge, og lignende overraskelser er ventet også i år.
Fra publikumsidé til produkt i hyllene
Et av festivalens høydepunkter i 2024 var konkurransen der én heldig deltaker fikk utvikle sin egen sommerakevitt. Hanne Brit Jacobsen gikk av med seieren, og hennes akevitt vil lanseres på Vinmonopolet våren 2025 – et godt eksempel på hvordan festivalen skaper ekte engasjement og muligheter for publikum.